dimarts, 12 de juny del 2018

Vaixell de rescat Aquarius....

Maleïdes les guerres
Publicat per Lali Barenys
"Vaixell de rescat Aquarius, rebem una trucada del Centre de Salvament Marítim del Mediterrani. Un helicòpter de rescat ens reclama. Han albirat dues pasteres. En menys d’un any hem rescatat gairebé 10000 persones en 76 operacions. Però aquest dia hi havia alguna cosa estranya en el to de la trucada. En apropar-nos a la barca ens va impressionar el silenci. Normalment quan t’acostes a un bot la gent et saluda amb la mà, et fan saber que són allí. I nosaltres hem après cançons seves i les cantem perquè ens sàpiguen amics.
Ens hi vam apropar i de seguida vam percebre aquella forta olor de combustible. Algú des de dins de la barca va dir que hi havia cadàvers. Ningú duia armilla salvavides. Els meus companys i jo seguíem cantant i dient tranquils, calma, en el seu dolç idioma..." (continua)
Fragment de Mar, l'episodi de Maleides les guerres que homenatja les persones valentes que fugen de la guerra i que denuncia la hipocresia i inacció d'Europa. .
Aquest text continua, i no acaba bé.
Maleïdes les Guerres i ,sobretot, AQUELL QUI LES VA FER.
Refugiar-los és imprescindible,acabar la guerra també.
(text Extret del testimoni d'una cooperant de Metges Sense Fronteres gràcies a Anna Jarque, reescrit per Jordi Coca i posteriorment adaptat per la Lali)
Fotoart d'Abdulazez Dukhan, un jove artista que va fer el mateix periple, va pujar a una barca i va arribar a Grècia i d'aquí cap a Alemanya, on ara viu. Ahir vaig parlar amb ell, tenim permís per fer servir les seves imatges, i ben aviat, més que això.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada